• Baterky na správnom mieste

          • ZAPOJTE SA S NAMI DO PROJEKTU !

            Skoro každý z nás denne používame zariadenia a výrobky, do ktorých vkladáte ako zdroj batériu. Kým batérie fungujú, nepredstavujú problém. Keď sa ich funkčnosť stratí, vtedy sa stávajú nebezpečnými odpadmi. Niektoré batérie obsahujú jedovaté kovy, ktoré môžu poškodiť ľudské zdravie aj v menších koncentráciách, napr. kadmium, olovo, ortuť, mangán a iné. Keď batérie skončia v odpade, ich kovový obal začne korodovať a do životného prostredia sa uvoľňujú škodlivé látky, ktoré znečisťujú životné prostredie a tým majú účinok na každého z nás. Rovnako pri spaľovaní vzniká množstvo jedovatých látok. Takéto použité batérie sú súčasne bohatým zdrojom kovov a iných surovín, ktoré sú na Slovensku nedostatkové a musíme ich dovážať. Dnes už existujú technológie, ktoré dokážu použité baterky spracovať a získať z nich rôzne kovy a látky, ktoré možno použiť na ďalšiu výrobu. Hovoríme tomu recyklácia. Preto nezisková organizácia - Strom života vymyslela projekt
            „ Baterky na správnom mieste“ , ktorého úlohou je zbierať znehodnotený materiál – baterky rôznych druhov a použiť ho recykláciou ako druhotnú surovinu na ďalšiu výrobu.
            Naša škola sa rozhodla zapojiť do tohto projektu a preto vás chcem všetkým, milí žiaci vyzvývame, aby ste takéto požité batérie zbierali , doniesli do školy a vhodili do boxu, ktorý je na zber určený. V škole máme 3 boxy, Jeden na vrátnici školy, druhý v kabinete p. učiteliek prvého stupňa a tretí u p. uč. Žatkuliakovej. Vo vestibule našej školy na paneli sa môžete dozvedieť ďalšie zaujímavé informácie. Povedzte o tejto akcii známym a pomôžete ochraňovať našu krásnu prírodu a zdravie všetkých nás.

            PROJEKT POKRAČUJE AJ V TOMTO ŠK. ROKU!
          • Vznik tejto www stránky

          • Stránka našej školy je konečne na internete. Nájdete tu množstvo rôznych funkcií a zaujímavostí. Zoznamy žiakov, tried, učiteľov, rozvrhy, aktuálne suplovania a množstvo iných údajov.